Šta Vam je presudno prilikom izbora igraonice za proslavu dečijeg rođendana?
Cena.
Ambijent .
Lokacija.
Usluga.
Rezultat.
PRATITE NAS

 

      

Zašto je korisna igraonica?

 

IgraonicaSigurno vam je vec poznato da decija igra predstavlja znacajnu metodu kod razvijanja motorickih i karakternih osobina kod mališana. Kroz igru ona uce, uvidaju slicnosti i razlike, razvijaju se i shvataju zakonitosti prirode oko sebe. Usvajaju nove veštine jer skacu, trce, provlace se i bacaju, kotrljaju i puze. Širi im se delokrug interesovanja i podstice znatiželja a ujedno razvija im se kreativnost i mašta. Vremenom razvijaju pamcenje, koncentraciju jer su kontinuirano stimulisani sa svih strana. Ujedno, neophodan je i odredeni nivo intelektualnih vežbi kako bi se prepreke uspešno savladale i na taj nacin, putem bezbrižnog igranja, deca postaju zrelija i samostalnija. Decije igraonice su tipski napravljene i osmišljene kako bi na najefektniji nacin stimulisale mališane da uživaju i kroz igru uce. Savladivanje raznih poligona razvija motoriku kod dece a ujedno utice na kordinaciju, osecaj ravnoteže i pomaže u snalaženju u prostoru. Igraonica je u potpunosti bezbedna i iskljuceni su bilo kakvi rizici od povredivanja tako da se deca cesto susrecu sa svojim granicama upravo u sigurnom okruženju bez bojazni od neocekivanog.

 

Igraonica podstice razvijanje fine motorike

Igraonica

Fina motorika oznacava sposobnost kojim deca prave sitne pokrete rukama, prstima ili celim telom uz održavanje dobre koordinacije. Razvija je u skladu sa odrastanjem deteta i priprema ga  za nove izazove koje sazrevanje donosi. Od pocetnih neuspešnih pokreta kako bi dete ispunilo cilj, ono se susrece sa osobinama strpljivosti i istrajnosti. Igraonica upravo, pored igre, insistira i na sadržajima ovog tipa kroz razlicite programe kreativnih radionica, osmišljenih igrica animatora ili jednostavno pristupacnih igracaka.  Razvijanje fine motorike je od presudnog znacaja za uspešno ucenje crtanja i pisanja i sama ta cinjenica je dovoljan razlog da se ovom segmentu dodeli zaslužena pažnja. Igraonica nudi sadržaje tipa crtanja i bojenja te lepljenja i seckanja. Razvijaju se mišici šake, povecava spretnost i ujedno usavršava opažanje i koncentracija. Vremenom mališani postaju sigurniji u svoje novo-usvojene  veštine a pokreti ruku koordinisaniji.

 

Socijalizacija i ucenje u grupi

 

IgraonicaU toku igranja, igraonica obezbeduje detetu društvene aktivnosti i podstice socijalizaciju. Polako se oslobadaju nesigurnosti i neusiljeno se ostvaruju prvi kontakti sa vršnjacima. Susreću se sa razlicitim okolnostima, odbijanjima ili ignorisanjima ali to i jeste cilj da se naši mali ljudi i pripreme za nesavršene životne okolnosti i izgrade mehanizme odbrane. Nepotrebno je napominjati da se sva igra odvija pod budnim okom osoblja te je bilo kakvi fizicki konflikt iskljucen. U igri se deca prvi put susrecu sa porazima i pobedama i na taj nacin stvaraju sliku o sebi i nacinom na koji okolina interaguje sa njima. Krucijalni znacaj u odrastanju upravo i ima razvijanje osecanja pripadnosti grupe, socijalizacija i ispravan stav o svojim potrebama i željama koje svaki mališan ima za sebe. Vrlo cesto, deca koja su usmerena svakodnevno na roditelje i rodbinu a nemaju svakodnevni kontakt sa vršnjacima, sticu sa pravom pogrešnu sliku o ispunjavanju svojih želja i potrebama okoline koje uticu na njih. Igraonica pruža mogucnosti pravilnog razvoja takmicarskog duha, osecaj pobednika ali i shvatanje pojma poraza i neuspeha.

 

Igraonica pomaže današnjim on-line generacijama

 

Mnoga istraživanja nas upozoravaju na poguban nacin vaspitavanja dece ispred TVa ili kompjutera. Tu nema prilike da seIgraonica deca usmere na samostalno razmišljanje, sve informacije su im sažvakane i servirane a na njima je samo da se iskljuce i gledaju. Gubi se neophodna kreativnost i razvijanje mašte. Uvek je bolji izbor obližnja igraonica gde ce se mališani kroz aktivno ucestvovanje osamostaljivati i na pravilan nacin trošiti energiju. Upozoravajuci su podatci da se fizicka manifestacija nedostataka igranja primecuje kroz slabljenje mišica, slabljenje muskulature, nepravilnog razvoja kostiju pa sve do pojedinih degenerativnih oboljevanja danas. Statistika kaže da su se deca pre 20 godina bila za oko 27% fizici spremnija nego danas. To je iskljucivo posledica nacina života roditelja, dostupnim stimulacijama koje mališana ne usmeravaju na sopstveni razvoj kao i lošeg nacina ishrane. Iskljucena je potreba za  trudom i motiv za savladivanja prepreka. NJima je savršeno udobno ispred televizora zavaljeni u fotelji  dok gledaju omiljene crtace i grickaju cips. Kao odgovorni roditelji budite sigurni da svojoj deci imate mogucnosti da pružite bolje.

 

Zašto je igraonica dobar izbor?

 

Neosporna je cinjenica da je roditeljska pažnja i igra sa detetom nešto nezamenljivo u pravilnom  odrastanju. Stil životaIgraonica nam namece sve više obaveza i aktivnosti a sve manje vremena za posvecivanje pažnje pravim vrednostima u životu. Niko ne treba da oseca gružu savesti ako povremeno jednostavno nema energije za svoje mališane vec naprosto ima potrebu da se posveti malo sebi. Igraonica vam pruža idealno rešenje. Dok ispijate prekopotrebni kafu, sigurni ste da vam je dete na pravilan nacin usmerilo svoju energiju i vreme troši na ispravan nacin usvajajuci nova znanja i utrošak fizicke energije ide u potrebnom pravcu. Dok se vi punite prekopotrebnom energijom vaša deca ce na kreativan i edukativan nacin trošiti svoju.

 Komentari


Napiši komentar


Ime i prezime
Komentar