Šta Vam je presudno prilikom izbora igraonice za proslavu dečijeg rođendana?
  Cena.
  Ambijent .
  Lokacija.
  Usluga.
  Rezultat.
  PRATITE NAS

   

        

  „Doručak pojedi sam, ručak podeli sa prijateljem, a večeru daj neprijatelju“, poznata je poslovica, koje bi trebali svi da se pridružavaju. Da je doručak izuzetno bitan za vaš organizam, posvedočiće i nutricijonisti. Šta je potrebno znati da bi se zdravo hranili.


  Nemojte preskakati doručak


  Prvo i osnovno pravilo je da se ne preskače doručak. Doručak je glavni obork tokom dana. Sa njim započinjete dnevne obaveze i unosom zdravih namernica vaš organizam biće pripremljen. Ako ne želite imati kod kuće dorucak Beograd kao mesto najvećeg tranzita ljudi, nudi širok spektar restorana, ali i uslugu lanč paketa. Tako da nije izgovor da nemate vremena da kod kuće sami spremate obrok.


  Koje su namirnice najadekvatnije za doručak?


  Većina nutricionista će preporučiti da sa ovsenim pahuljicama, jogurtom ili grčkim jogurtom započnete dan. U spremljenu kašu, zavisno od ukusa možete dodati suvo ili sveže voće, orašaste plodove ili med. Na taj način zadovoljićete potrebu za vlaknima, a takav doručak će obezbediti energiju. Opet, ukoliko ste za neki jači doručak, omlet od dva jaja sa prilogom sira i sezonskom salatom biće idealan obrok za vas. Time ćete uneti doboljnu količinu proteina, koji su potrebni za optimalno funkcionisanje vašeg organizma.


  Šta se ne preporučuje?


  Ne preporučuju se peciva ili slatki doručak. Takođe, namazi nisu nasrećnije rešenje za doručak. Beograd uspostavlja nove trendove, prateći svetske standarde, tako i u pogledu gastronomije. U većini restorana konobar će sugerisati konzumentu šta je dobro za obrok, a zahvaljujući tome i svest ljudi se povećava. Tako da ćemo sve ređe sresti osobe koje šetajući jedu peciva ili brzu hranu.


  Kako konzumirati obrok?


  Obork se konzumira sedeći, tako što konzument mora biti usresređen na hranu koju unosi. To bi značilo da uticaj telefona, televizora ili laptopa mora biti zanemareno i ostavljeno po strani. Vaš doručak možete pojesti kod kuće, u restoranu ili na poslu, ali obavezno je da tokom obroka sedite u pravilnom položaju i polako jedete. Konzumiranje hrane na brzinu ili tokom hodanja neće prijati vašem organizmu.


  Obrok i vežbanje


  Savet nutricionista i sportista jeste da se po ustajanju, a pre doručka obavi trening. Trening će zavisiti od vaših ličnih afiniteta. Moguća je poseta teretane, individualna šetnja, joga ili već nešto durgo. Nakon obavljenog treninga sledi kratak odmor, tuširanje i doručkovanje. Na taj način uspećete da uspostavite pravilan balans vašeg organizma.


  Doručak u restoranu


  Usled brzog tempa života, ali i radnih i životnih obaveza sve je češći slučaj dručkovanja u restoranu. Dobre navike ne treba menjati, pa ni dobar doručak. Beograd nudi široku lepezu restorana, kafea, picerija, kuća hrane, pivnica i sl. Za svakoga se može naći po nešto. Doručkom u restoranu imaćete svakoga dana raznovrsnu hranu, smanjićete bacanje namirnica i hrane kod kuće, a uštedićete vreme. Cena obroka u restoranu i cena obroka da vi kod kuće spremite praktično je ista. Dok vreme koje dobijete doručkovanjem u restoranu možete iskoristiti na bolji i kvalitetniji način. Bitno je slušati savete stručkanja kakav obrok treba uneti, ali sa druge strane poželjno je i osluškivati svoj organizam, pa raditi u skladu sa tim.