Šta Vam je presudno prilikom izbora igraonice za proslavu dečijeg rođendana?
Cena.
Ambijent .
Lokacija.
Usluga.
Rezultat.
PRATITE NAS

 

      

ogrlice za bebeKada počnu da niču prvi zubi, vaša beba može reagovati veoma burno. Često se sve svede na nemiran san u određenom periodu, često nespavanje i plač, ali nekada se rast prvih zuba može manifestovati i blago povišenom temperaturom, simptomima prehlade ili osipom kože.

 

Važno je da znate da su sve to sasvim normalne pojave i da ne očajavate, kao i da ne pribegavate odmah davanju lekova, već da pokušate i sa prirodnijim sredstvima za umirenje bola i olakšavanje ovog procesa.

Svakako, kada niknu prvi zubi, posebno morate voditi računa i o higijeni, koja će takođe biti važna stavka i u narednom periodu, kako bi vaše dete imalo zdrave i jake zube.

 

Prirodni trikovi protiv bola

 

Protiv bola zbog nicanje zuba i otečenosti desni uglavnom se možete boriti masažom i dodirom, što će za one bebe koje imaju manje problema sa bolom biti i sasvim dovoljno.

 

Naime, u ovom periodu bebama će biti potrebniji vaš dodir i vaše prisustvo, te je savet da je često dodirujete i mazite. Takođe, masaža desni će biti od velike pomoći.

 

Masažu bolnih mesta možete sprovesti zadnjim delom rashlađene kašičice blagim pritiskom na otečeno mesto, što će umiriti dete. I malo hladniji sokići ili kašice takođe će biti od pomoći, kao i pijenje vode.

 

Za masažu desni možete upotrebljavati i prste, i blagim pritiskom na otečeno mesto, pomerajući prst levo i desno, umirivati nadražaj koji izaziva rast zuba. Vaše dete će i stalno tražiti šta da gricka, te će možda i samo početi da sisa vaše prste.

Ako se bol pokaže kao nešto jači, možete koristiti i gel za desni koji je posebno blagotvoran jer umiruje otekline i umrtvljuje osećaj na nanesenoj tački.

 

Nemojte davati bebi da gricka gumene igračke, već umesto njih radije koristite rashlađenu rukavicu za kupanje koja je pre toga oprana, kako bi se dete umirilo.

 

Ogrlice za bebe

 

Kao posebno efikasne u sprečavanju ove vrste bola, izdvajaju se i ogrlice za bebe, koje su spasle mnoge roditelje. Posebno dizajnirane i ručno pravljene, one su namenjene funkciji dečjeg nakita, koji se lako prilagođava svim veličinama.

Ogrlice za bebe rađene su od ćilibara, koji u dodiru sa kožom ispušta minimalne količine prirodnog ulja, koje je veoma povoljno za čitav organizam. Ne samo što ono pozitivno utiče na imunitet i respiratorne organe, već pomaže i kod otoka i infekcija, te umiruje bebu i pruža joj čvrst san.

 

Preporučuje se ogrlice za bebe nabavite od baltičkog ćilibara kao najpovoljnijeg za ovu namenu, a kako ih ima u različitim bojama, to lako možete izabrati odgovarajuću nijansu.

 

Kako čistiti prve zube?

 

Kada niknu prvi zubi, nikako nemojte upotrebljavati čak ni najmanje četkice za bebe kako ne biste iziritirali njihove desni. Umesto njih, radije koristite štapiće za uši ili gazu natoipljenu vodom.

 

 

Takođe, kako se ne bi rano stvorio karijes, posle svakog obroka – ili sokića – dajte bebi vodu koja će efikasno sprati ostatke hrane i ne dozvoljavajte bebi da zaspi sa flašicom u ustima, kako biste bili u prilici da joj očistite usnu duplju pre spavanja.